top of page
Writer's pictureCosmin Catalin

PRO SI CONTRA Parchet laminat?





AVANTAJELE PARDOSELII LAMINATE


1.Accesibilitate


Majoritatea oamenilor afla despre parchetul laminat datorită rentabilității sale. Deoarece pardoseala laminată este realizată în mare parte din lemn compozit presat împreună la temperaturi ridicate, este considerabil mai accesibil decât lemnul natural, care poate fi destul de scump în funcție de cât de exotic este copacul.


De exemplu, cel mai accesibil laminat disponibil costa 50 de lei pe metru pătrat, comparativ cu 200 de lei pe metru pătrat pentru podelele din lemn masiv.


2. Reziliență extremă


Nu numai că materialul din lemn compozit al parchetului laminat este rezistent la uzură, dar stratul superior de laminat oferă și o rezistență fantastică la zgârieturi. Acoperirea superioară a parchetului laminat va supraviețui traficului intens, copiilor zbuciumați și ghearelor animalelor de companie. Rezistența la UV înseamnă, de asemenea, că culoarea podelelor dumneavoastră este mai puțin probabil să se estompeze în timp.


3. Aspect frumos


Evoluțiile în tehnologia pardoselilor laminate înseamnă că diferența dintre lemn natural și laminat este mult mai greu de distins astăzi. Multe plăci laminate au o imprimare unică pentru a imita cu exactitate aspectul și textura lemnului natural.


4. Întreținere simplă


Pardoseala laminată este ușor de păstrat curată. Vărsările și urmele pot fi pur și simplu șterse cu o cârpă moale din microfibră și este ușor să măturați sau să aspirați orice murdărie și praf.


5. Instalare ușoară


Ca tip de pardoseală plutitoare, parchetul laminat are de obicei un sistem simplu de blocare, care este foarte ușor de utilizat, astfel încât instalarea de catre dumneavoastra este posibilă.


DEZAVANTAJELE PARDOSELII LAMINATE


1. Nu poate fi reconditionat


O funcție populară a podelei din lemn natural este aceea că poate fi șlefuită și refinisată pentru a-și reînnoi aspectul de-a lungul anilor. Straturile superioare ale pardoselilor laminate sunt concepute pentru a proteja împotriva uzurii și pentru a crea o iluzie convingătoare a lemnului. Acestea nu pot fi șlefuite, deoarece acest lucru poate scoate la suprafață stratul laminat și poate distruge rezistența plăcilor de pardoseală.


2. Nu este rezistent la umiditate


Fiind din lemn, parchetul laminat nu este impermeabil la efectele umezelii. Prin urmare, nu este potrivit ca pardoseală dură pentru băi și trebuie folosit cu precauție în bucătării sau spălătorii. Apa ușoară de suprafață pentru curățare nu ar trebui să provoace probleme, dar saturația trebuie evitată.


PARDOSELE LAMINATE PENTRU CASA DVS


Pardoseala laminată este o opțiune fantastică și rentabilă pentru zonele dvs. cu cel mai mare trafic, dar nicio pardoseală nu este perfectă pentru toată lumea. Dacă laminatul sună potrivit pentru casa ta.

11 views0 comments

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page