top of page

TOP 10 avantaje ale parchetului din lemn masiv.


Din ce în ce mai mulți proprietari apelează la podele din lemn de esență tare pentru casele lor. Unii preferă aspectul clasic al pardoselii din lemn în detrimentul covorului sau gresiei, în timp ce altora le place pur și simplu că acest tip de pardoseală este mai ușor de curățat și întreținut. Dar, rămâne întrebarea, care este mai bună: mochetă, gresie sau podele din lemn de esență tare?

Astăzi, vom prezenta cazul pentru podelele din lemn și de ce ar trebui să luați în considerare acest tip de pardoseală față de alte tipuri disponibile pe piață. Mai jos am enumerat zece motive pentru care ați beneficia de instalarea podelei din lemn de esență tare în casa dvs.


1. Îmbunătățiți aspectul casei dvs


Podelele din lemn nu numai că adaugă o notă de eleganță casei tale, ci și un pic de căldură. Mulți proprietari cred că, având podele din lemn de esență tare chiar și spațiul pare mai mare. Dacă vă face casa să se simtă mai primitoare, depinde de restul decorului dvs., dar este o modalitate ușoară de a face o primă impresie grozavă.


2. Întreținere redusă și ușor de curățat


Podelele din lemn de esență tare sunt incredibil de ușor de păstrat curat. Ele pot fi măturate, curățate cu abur sau aspirate pentru a îndepărta orice murdărie sau resturi care s-au acumulat. Imaginați-vă că nu trebuie să curățați foarte des, știind totuși că podelele dvs. nu prezintă niciun pericol pentru mediu, cum ar fi acarienii de praf sau părul de animale de companie. Ceea ce face ca podelele din lemn să fie și mai ușor de întreținut este faptul că sunt mult mai rezistente la pete decât covoarele. Dacă vărsați ceva, tot ce trebuie să faceți este să-l ștergeți.


3. Puternic și durabil


A fi durabil este unul dintre motivele principale pentru care proprietarii de case aleg să treacă la podele din lemn masiv. Unul dintre principalele motive pentru care acest tip de pardoseală este atât de ușor de întreținut se datorează parțial durabilității. Sigur, se pot zgâria sau se zgârie, dar nu este ușor de făcut. Dacă aveți grijă adecvată de podelele din lemn, suprafața tare poate rezista zeci de ani.


4. Adaugă valoare casei tale


Podelele din lemn pot adăuga valoare casei tale. Când vine timpul să-ți vinzi casa, cumpărătorii vor plăti mai mult pentru o casă cu lemn de esență tare decât covor. Mulți cumpărători de case nu vor covor... în special covorul altcuiva. Ei văd covorul folosit ca un vas Petri care le va provoca simptomele alergice. Mulți cumpărători de case ar plănui să înlocuiască covoarele, motiv pentru care vor plăti mai mult pentru o casă care are deja podele din lemn de esență tare. Deoarece este o caracteristică căutată, podeaua din lemn poate ajuta chiar să vă vindeți casa mai repede.


5. O calitate mai bună a aerului


Spre deosebire de covor, podelele din lemn de esență tare nu rețin praful, părul de animale, polenul, particulele sau alți alergeni obișnuiți. Aceasta înseamnă că este mult mai ușor să vă îmbunătățiți calitatea aerului din interior. Podelele din lemn sunt adesea o necesitate pentru cei care suferă de alergii.


De ce podelele din lemn sunt mai bune decât gresia sau laminatul în ceea ce privește calitatea aerului? Chiar dacă gresia și laminatul nu au fibrele pe care le are covorul, ele au totuși linii de chit și un relief. Aceste linii de chit și gofrare sunt un loc minunat pentru ca praful și alți alergeni să se depună.


6. Arată bine în tema All Decor


Unul dintre avantajele principale ale pardoselilor din lemn este versatilitatea sa de a se adapta la aproape orice temă de design interior din casa ta. Indiferent cât de des ai fi inspirat să schimbi oglinzile, arta de perete, accente decorative sau alt decor din casa ta, podelele vor arăta întotdeauna bine și se vor potrivi cu tema dorită.


În plus, nu numai că podelele din lemn nu vor intra în conflict cu decorul dvs., dar aveți la dispoziție o gamă largă de culori, nuanțe și specii din care să alegeți. Cu podelele din lemn de esență tare real, nu obțineți un model din fabrică care se repetă din când în când. Obțineți frumusețe naturală disponibilă cu o varietate de nuanțe, vârtejuri și cereale care adaugă caracter casei dvs.

7. De lungă durată și rentabil


Podelele din lemn de esență tare sunt ușor de întreținut, durabile și oferă o calitate mai bună a aerului. Dar pot fi scumpe, nu? În funcție de celălalt etaj pe care îl luați în considerare, podelele din lemn pot fi o opțiune mai scumpă de cumpărat. Cu toate acestea, există câțiva factori pe care ar trebui să îi luați în considerare.


Gândiți-vă la costurile pe termen lung. Podelele din lemn sunt mai ușor de curățat și mai puțin susceptibile de a fi deteriorate. Acest lucru vă va reduce costurile de curățare sau reparație de-a lungul anilor. În plus, deoarece sunt atât de durabile, podelele din lemn de esență tare pot dura generații. Această calitate de lungă durată le face o opțiune de pardoseală rentabilă. Poate fi un pic mai în avans, dar în cele din urmă, vă va economisi bani.

8. Culoarea nu se estompează


Multe covoare își vor pierde strălucirea în timp. Culoarea începe să se schimbe odată cu uzura și cu toate petele care sunt imposibil de îndepărtat. Nu veți experimenta această problemă cu lemnul de esență tare. Aspectul constant al lemnului de esență tare este unul dintre motivele pentru care lemnul de esență tare durează atât de mulți ani și rareori trebuie înlocuit.

9. Poate fi refinisat


Totuși, ce se întâmplă dacă doriți să schimbați culoarea? Puteți face asta cu podele din lemn masiv. Spre deosebire de covor sau gresie, acest tip de pardoseală poate fi mai degrabă refinisat decât înlocuit.


Acesta este un beneficiu imens, deoarece costul de finisare este semnificativ mai mic decât cumpărarea și instalarea pardoselilor noi. De asemenea, este benefic pentru că îți oferă șansa de a-ți schimba drastic casa fără a cheltui mulți bani. Sau poate tocmai ați cumpărat o casă, dar nu vă place culoarea podelelor din lemn, tot ce trebuie să faceți este să șlefuiți culoarea și să le pătați după bunul plac. Este la fel de ușor și mult mai ieftin decât înlocuirea întregului lucru.

10. Îmbunătățiți acustica în casa dvs



Pardoselile din lemn de esență tare pot îmbunătăți, de asemenea, acustica din cameră. Acestea reduc sunetele goale sau vibrațiile care apar adesea. Această calitate este motivul pentru care veți găsi lemn de esență tare în aproape fiecare studio de dans sau muzică. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unei podele asemănătoare lemnului care să reducă zgomotul, vinilul sau pluta pot fi alegerea mai bună aici.

Este podelele din lemn de esență tare cea mai bună alegere pentru tine?


Dacă vă gândiți să vă modernizați podeaua, lemnul tare masiv este o alegere excelentă, care vine cu o listă lungă de beneficii. Dacă sunteți în căutarea unor pardoseli care să ofere o frumusețe atemporală, să crească valoarea casei dvs., să fie ușor de curățat și concepute pentru a rezista multe decenii, atunci este greu să greșești cu lemnul tare masiv. Sunați-ne pentru a discuta cu un specialist în design pentru a afla mai multe despre opțiunile dvs.

12 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page