top of page

TOP 5 avantaje ale parchetului SPC


De ceva timp a inceput sa devina la moda in Romania parchetul SPC.

SPC vine de la Solid Polymer Core si este compus defapt din compozit pe bază de rocă minerală și polimeri, cu un strat de uzură de aproximativ 0,50 mm. Cica ar fi 100% reciclabil si EcoFriendly.


Cu toate ca nu sunt adeptul pardoselilor hibrid trebuie sa recunosc ca acestea prezinta cateva avantaje pe care nu le poti trece cu vederea.


Asa ca putem trece la Top 5 avantaje ale parchetului SPC.


  1. Rezistenta la umiditate

  2. Rezistenta la zgarieturi

  3. Nu necesita climatizare inainte de montaj

  4. Flexibilitatea

  5. Transferul termicAcum ca am enumerat unele din cele 5 avantaje ale pardoselii din spc ( din punctul meu de vedere), sa le si dezbatem...


Rezistenta la uiditate este principala caracteristica a acestui tip de parchet si probabil motorul de vanzari si marketing al acestuia. Cu toate ca eu personal am avut poze de la clienti cu parchet spc care s-a umflat in zona pragului de la intrarea in baie, pot spune ca acolo sigur a fost ciupit sau nu a fost izolat cum trebuie in zona pragului. Este intr-adevar rezistent la apa, dar totusi nu merge pus in piscina. Il puteti monta fara grija in baie si in bucatarie dar mare atentie ca apa sa nu ajung din abundenta in locurile in care este taiat sau pe canturi. Dealtfel mare grija sa fie montat optim fara spatii intre lamele.


Rezistenta la zgarieturi este cel de-al 2-lea principal atu al acestui tip de parchet, este un proces asemanator cu melaminarea blaturilor de bucatarie pentru acel strat de uzura de 0.50mm de asemenea si parchetul laminat este la fel de rezistent la zgarieturi si frecare. Eu personal am testat cu un cutter sa vad cum se comporta la taieturi, iar taieturile erau atat de fine in cat abia daca se vedeau de la mica distanta.


Lipsa necesitatii de climatizare poate fi un plus atat pentru parchetar cat si pentru cumparator deoarece daca esti intr-o situatie critica si ai nevoie sa rezolvi rapid problema intr-o singura zi il poti achizitiona si monta, asta daca esti presat de timp. Personal consider un avantaj lipsa aceasta de climatizare a parchetului deoarece o si asociez cu dilatarea si contractia parchetului spc care ar fi una redusa cu toate ca pe fisa tehnica a diferitelor marci producatoare nimeni nu recomanda montarea parchetului lipit de perete sau foarte aproape de acesta.


Flexibilitatea parchetului spc iti permite sa ai mici imperfectiuni in stratul suport deoarece el se muleaza pe stratul suport, dar mare atentie, si acest tip de parchet permite o deviatie de maxim 2mm din ce imi aduc aminte ca am citit pe ultima fisa tehnica de la "The Repubilc of Flooring".


Tranferul termic pentru acest tip de parchet este exceptional, mi se pare ca este cea mai optima varianta pentru cei cu incalzire in pardoseala. Atat ca si cost dar si ca randament.


Preturile pentru montaj parchet spc pleaca de la 30 de lei m2 si pot creste daca doriti sa fie lipit.

Exista variante de parchet spc care au deja folie si nu mai necesita aplicarea de folie astfel reduceti si costurile cu folia.Pentru servicii de montaj parchet spc ne puteti contacta la numarul 0751055523.

Sau puteti face o comanda direct din site-ul nostru.

7 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page